Duurzaam begeleiden

De natuur als helende kracht

Duurzaam begeleiden wil zeggen een combinatie van coaching/begeleiding en het zijn in of werken met de natuur. Als u herstellende bent van een burn-out of een situatie van overspannenheid, of gewoon als u zoekt naar een nieuwe richting in uw leven is de natuur een helende kracht. Ik kan helpen bij reïntegratie op het werk of het begeleiden naar een nieuwe werkplek.

Verschillende vormen van begeleiding

Als coach werk ik met oplossingsgerichte gespreksvoering en met hartcoherentie. Een combinatie van het hoofd en het hart.  Ik ben gecertificeerd Solution Focused Coach/Counselor en HeartMath coach. De vorm kan zijn het voeren van gesprekken tijdens een wandeling in de natuur, begeleiding bij het HeartMath stress reductie programma, of tuinwerk op therapeutische basis met u in uw eigen tuin. Ideaal is de combinatie van hoofd, hart en handen.

Tuincoach

We zijn samen bezig in uw tuin of in lopen in de natuur, wroeten in de aarde, luisteren naar de vogels, of plukken zorgzaam eetbare planten uit de natuur. Ik sluit aan met de bezigheden daar waar u bent in uw proces. Bezig zijn of gewoon zijn in de natuur is ontspannend en helend en je krijgt er ook nog iets voor terug in de vorm van een lekkere thee, salade of oogst van bessen of fruit. Vanuit die rust en eenvoud ontstaan geleidelijk nieuwe activiteiten, nieuwe ideeën en creativiteit. Het brengt heel natuurlijk de balans in het leven terug, waar veel mensen naar verlangen.