Duurzaam uitvoeren

Creatief omgaan met materiaal en vormgeving

Duurzaam uitvoeren wil zeggen dat we de tuinideeën realiseren met materiaal uit de natuur,of met materiaal dat wordt hergebruikt. Bijvoorbeeld: wilgentenen voor een schutting, een heuvelbed met stronken en compost, kastanjehout voor een pergola, houtsnippers rond de groentebedden, een takkenwal van snoeihout, een waterplek met zwerfkeien, een aardbeientoren van oude bakstenen, een kruidenspiraal met keitjes, de mogelijkheden zijn onuitputtelijk …. De combinatie van deze duurzame materialen met een mooi vormgegeven ontwerp zorgt voor de harmonieuze en natuurlijke uitstraling, die het welzijn van plant, dier en mens bevorderen!

Creëren van overgangen en diversiteit

Er wordt ruimte en leefgebied gecreëerd voor iedereen, voedsel, water, zon- en schaduwplekken, beschutte plekken, nat en droog, hoog en laag, rustplekken en plek voor activiteit. Een grote verscheidenheid zorgt voor stabiliteit in het systeem, zoals het tropisch regenwoud zichzelf in stand houdt en vernieuwt met een maximale opbrengst en zonder ingrijpen van de mens.

Leren door kijken en doen

Duurzaam uitvoeren wil ook zeggen dat ik de ideeën voor uw tuin samen met u uit kan voeren. U werkt mee of kijkt toe, zodat u uw tuin leert kennen en tegelijk praktische ervaring opdoet die u later van pas komt. Over eetbare planten, kruid en onkruid, de grondsoort, het maken van compost, hoe u moet snoeien, vogels, vlinders en bijen kunt lokken en met eenvoudige middelen een zitplek creëert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *