Tuin te Schipborg

Een tuin bij een rietgedekte arbeiderswoning met uitzicht op de es van Schipborg. De ontwerp opgave is de combinatie van een mooie vormgeving met een eetbare tuin. De creatie is een organisch groeiproces geweest. Door kleine veranderingen is het ontwerp in twee jaar tijd op een natuurlijke wijze ontstaan. Er moet niet alleen gewerkt worden in de tuin, maar vooral ook genoten. Een natuurlijke vijver en een kas zijn de blikvangers in deze tuin. De zeldzame beekjuffers hebben hun weg al gevonden vanuit de nabij gelegen Drentse Aa. In de kas hebben de vijg en de perzik al volop vrucht gegeven. Ondanks de beperkte ruimte zijn er overal in de tuin heerlijke plekjes om te zitten. Ook is er slim gebruik gemaakt van hogere elementen, waardoor de tuin groter lijkt. Een dierenhotel met een vijvertje ervoor is kunstig gemaakt van afvalmateriaal. Een vogeldrinkschaal op het dak van het hotel maakt het geheel af.