Workshop Saladepluktuin

“Maak van je tuin een Saladepluktuin”

In de tuin van Rineke Dijkinga in Sellingen gaan we in 3 workshops een Saladepluktuin aanleggen. Deze workshops zijn samen of los te volgen.

Ontwerp

Bij het ontwerp zijn we uitgegaan van de principes van de permacultuur: zorg voor de aarde, zorg voor de mens en het delen van overvloed. Rekening houdend met de elementen zon, water, wind, bodem en hoogteverschillen, wordt in de tuin de juiste plek gecreëerd voor meerjarige groenten, kruiden en eetbare bloemen. Maar ook eetbare bomen, struiken (mini-voedselbos) en waterplanten zullen in de tuin hun plaats krijgen.

Workshops

Tijdens de workshops krijg je kennis van permacultuur en eetbaar landschap en je leert verschillende planten kennen, die eetbaar zijn. Elke workshop begint met theorie, maar je leert vooral door samen te doen (learning-by-doing).

Zaterdag 29 april: het aanleggen van een ‘sleutelgatbed’ met eetbare bloemen, kruiden en saladeplanten en het planten van bomen en struiken (mini-voedselbos).

Woensdag 17 mei: aanleg van een (eetbare) vijver en moerasgebiedje.

Zaterdag 3 juni: aanleg van een ‘dubbele kruidenspiraal’ en een ‘heuvelbed’ met meerjarige groenten.

Elke workshop begint met een introductie van Rineke en is inclusief een overheerlijke lunch uit haar keuken. De begeleiding is in handen van de permacultuur ontwerpers en docenten Monique Wijn (De Godin) en Marlies Duran (DuurzaamTuinen). Deelname kost €65,- per workshop van 10-16 uur (inloop met koffie/thee vanaf 9:45 uur), inclusief lunch en hand-out. Er is plaats voor maximaal 10 personen.

Voor aanmelding of vragen, klik hier.