Permacultuur cursus Buinen

Permacultuur is een ontwerpmethode die gebaseerd is op drie ethische principes: zorg voor de aarde, zorg voor de mens en het delen van overvloed.

Permacultuur leer-doe-dagen in Buinen 2017

Wil je graag permacultuur leren in de praktijk? Na het succes van vorig jaar start in de prachtige tuin van Casa Birgitta een nieuwe serie Permacultuur-leer-doe-dagen.

Inhoud

Je leert over permacultuur door middel van theorie en oefeningen, maar vooral door het samenwerken in de praktijk. Er is ruime aandacht voor plantenkennis: van eetbare wilde planten tot meerjarige groenten, van eetbare bomen, bloemen en kruiden tot eetbare waterplanten. Maar ook de zorg voor een gezonde bodem, gezonde en duurzame voeding en zelfvoorzienend leven komen aan bod.

Programma

Elke morgen starten we gezamenlijk en bespreken de werkzaamheden van de dag. We gaan zaaien en opkweken, meerjarige groenten planten in het voedselbos, compost maken en we ontwerpen de beplanting in de kas. Ook behandelen we een stukje theorie en is er ruimte voor eigen inbreng en leervragen. Tussen de middag lunchen we met ingrediënten uit de tuin, die we samen oogsten , bijvoorbeeld voor in soep, salade, pesto, smoothies of kruidenmengsels. Voor een heerlijke (vegetarische) soep wordt gezorgd.

Docenten en begeleiding

De begeleiding is in handen van Monique Wijn en Marlies Duran, ervaren permacultuur docent en ontwerper. Samen ontwierpen zij de tuin van Casa Birgitta. In 2-jaar tijd is er een voedselbos, een kruidentuin, een natuurlijke zwemvijver, een yurt-vormige kas en een ‘hobbit’ huis gerealiseerd. Birgit van Dalsum is als eigenaresse en inspirator van de plek betrokken bij de cursus.

Praktische informatie

  • De cursus is 7x op dinsdagen om de week van 10-16 uur, inloop om 9:45 uur.
  • Data: 14/3, 28/3, 11/4, 25/4, 9/5, 30/5, 13/6
  • Prijs: € 280,- inclusief lunch, koffie, thee.
  • Docenten: Marlies Duran (DuurzaamTuinen) en Monique Wijn (degodin.nl)
  • Locatie: Casa Birgitta, Hoofdstraat 5, Buinen (facebook: casabirgitta)
  • Aanmelding en vragen: marlies@duurzaamtuinen.nl